Assalam

Sunday, 18 December 2011

Delivery Aisy Recipe Bakery

Assalam semua...Happy Sunday morning...~~!!

sekejap je rasa nye dh hari Ahad kan... rasa nye mcm baru semalam je blk office. hehee...

hujung mgu kali ni xg mane sgt tp menghantar cup cakes & apple crumble ke merata tempat. hari jumaat mlm, terus duduk dapur. En. suami yg byk tolong. akhirnya siap jugak.

Apple crumble ni utk keluarga belah suami. ade mkn2 ckit. so, stok apple aritu mmg ade then just wt based dgn topping crumbs. Alhamdullilah, byk gk dpt dlm satu cup muffin yg besar. letak pulak Dulce De Leche, lg la bertambah creamy. nk tmbh sedap kene la scoop Vanilla Ice Cream. baru terangkat. kalo lah buat delivery apple crumbles with Vanilla Ice Cream, konfem2 cair....dhla cair dlm kete, cair lg dlm mulut. ekekekee...

dh siap packing dh ni.. ade lg separuh simpan buat stok umah

Buat pertama kalinye, buat delivery lak... byk tempat tp menarik la...terjah dari Sg Buloh ke Ampang, ke Shah Alam, Alamanda Putrajaya then akhir sekali Sepang. Red Velvet yg dpt menambat hati semua org, tp tidak pd el. kenapa ye? sbb rasanye bila buat, bau dia cukup wt kita kenyang.

setakat ni, Alhamdullilah....ramai yg memuji Red Velvet Cupcakes yg el buat sedap. Antaranya Sue (classmate matrik el), then officemate2 semua, kakak ipar,family dan juga pasangan suami isteri Suzana & Razee (classmate sek. men). dengar semua komen2 mereka, lg makin terasa nk meng"improve"kan RV Cupcakes kepada yg lebih baik samada quality, rasa & tekstur... =).

1 set of 12 pcs RV Cupcakes

Siap Packing..=).
Masa wt delivery utk Zana dgn Razee di Alamanda, terasa mcm zmn sekolah lg. padahal masing2 dh kawin dhde anak, dan bakal ada anak. 9 thn kami xpernah bersua. lama kan? borak2 la gk el dan suami dgn suami Zana. cite pasal anak dgn pengalaman hidup. Harap2 pasni kehidupan Zana & suami bertambah ceria dan bahagia di samping Aisy, anak yg tercinta...=). Kebetulan nama anak mereka sama dgn nama bakal anak kami...

lepas delivery ke putrajaya, kami ke Sepang dan PD.. hehehe....fuh...penat tp best. sesat pun xksh sbb blaja.
sampai kt rumah family perut xterasa nk mkn pape. bila dh ptg nk sgt mkn yg simple2 utk dikunyah. last2, mencari stok yg ada di rumah utk dimasak. Mama dh pelik. sbb ade je nk buat. So, guna je bahan yg ada. terjadilah Pasta Baked express versi el... hahahaha...~~!! janji dpt mkn.

Pasta baked express....suku tu dh kene ngap dgn mama.

Muffin guna aluminium foil..xpernah guna selama ni.

mlm nye lak teringat nk wt Muffin Banana Choc with Cadbury Filling. sbb simple dan xrenyah mcm buat kek yg lain.cuma el dh mls nk wt coklat homemade. so, guna je Syrup Choc Hersheys je. jimat, pantas dan senang. kul 1130 mlm td br siap semua nya...hehehe... janji dpt buat.


Hari ni dptla berehat2 di rumah...en suami lak pergi pertandingan memancing di Tasik Shah Alam. mudah2an ada rezeki nti. Rezeki tu kan ditangan Allah. janji usaha, doa dan tawakal...Esok dh masuk keje. minggu ni br nk buat order Muffin Banana Choc with Cadbury filling, kek pop choc dgn Oreo Cheese Cupcakes. order dari orang2 office. Alhamdullilah rezeki makin bertambah2. tmbhan el mmg cas pd harga yg sedikit rendah dr org lain. maybe niat tu nk bg org makan yg betul2 terasa quality nya. bukan semata2 mengaut keuntungan... =).

Papepun, have a nice day for this awesome Sunday...~~!! sampai kita menyambung post lain pulak ye. Take care all...~~!!


No comments:

Post a Comment