Assalam

Thursday, 26 January 2012

Cuti & Kenduri

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera..~~!!

lama xcite2 dlm ni kan...sibuk skit kali ni... order alhamdullilah sentiasa ada. act, ni pun br je pas siap order for tomorrow. Chilled Oreo Cheese Cupcake & Red Velvet Cupcakes..last minit order smlm dr subang and my ofismate. pastu dgn keje, then xbape sihat on my birthday aritu..huhuhuhu..~~!! yg paling best nye arini, mc..

MC sbb ada medical check up dgn doc. follow up for 32 weeks. yg kelakarnya berat naik sekilo je ms timbang, tekanan darah mcm tgi skit dari usual... bila masuk bilik doc tu, scan and doc said ur baby now 2.1kg. hmm...~~!! curious ni..after 3 weeks berat tu rupanya ada pd my baby not to me... tergelak la gk dlm hati sbb mmg terasa bdn terlalu berat. no wonder la kan~~!! asik pulak mkn mlm je. tp inform doc psl selalu sebelah badan ni selalu lenguh sampai xdpt nk rasa pape, xleh bgn bagai..menangis dibuatnya...nasib ada en suami tlg urutkan supaya getting better...

doc suggest kalo boleh duduk rumah teres je.. almaklum la..rumah ni 5tgkt dan rumah kita tgkt 4. so, apartment bwh 5 tingkat tidak provide lif...huhuhuhu...ari2 guna tangga. after this kene la duduk sementara kt rumah kakak ipar.. =). Cuma rasa syg lak nk duduk sana sbb dh biasa duduk di rumah sendiri..

eh, dh ke lain pulak....rewind ke asal pls....ehehehhee..~~!!

mood cuti raya cina mesti ada lg kan?? tp el sayang nk cuti sbb nk simpan utk lepas bersalin.. ekekeke.. dlm mood cuti, kami sekeluarga termasuk fmly el dan family husband berpakat buat kenduri doa selamat dgn tahlil. kami buat di kg mertua sbb kt sana suasana kg masih dirasai..=). So, niat nk blk tu terus buat muffin blueberry and muffin coklat chips. serta choc chips cookies! licin ptg tu gk...xsempat yg lain nk merasa...sorry, buat pun just satu adunan for each food.

Muffin blueberry & choc chips

lauk mmg byk, smpai xhenti mkn... tp satu je la ms nk blk kg tu..jammed sesgt sampai sakit pinggang duduk dlm kete. kebengangan gk sbb bekfes pg di restoran jejantas dgn mood yg kurang baik. kerana menunggu order hmpir sejam.. padahal hnya order french toast dan air tin cincau...sabar jela.

pd ari isnin lepas sehari kenduri, before blk ke kl, kak ngah ajak buat koci... kebosanan gk time tu sbb ade yg dh blk ade yg jln... so, bila ada org ajak ke dapur, hati girang...sonok xterkata!

yesss!! skrg ni dh tau cmne nk wt kuih koci yg sedap.... sampai bwk blk tu. sbb kuih koci salah satu fav el. then, bila sampai kl lak just mkn kt ampang je. sbb xlrt nk masak.. tp keesokkan hari nye, terus niat nk wt kuih gulung hijau atau nama lain dia kuih ketayap dan air nenas kulit kayu manis. akhirnya..~~!! dptla dlm 10-11 gulung utk kami berdua..

kuih gulung hijau/kuih ketayap & air nenas kulit kayu manis

k la..dh kul 10 mlm ni... sambung pd ari lain ye.. mgu ni mmg nk duduk umah je sbb td dh kene injection tetanus utk kali ke2. masih lenguh. next week lak kene siapkan order 150 pcs muffin vanilla cadbury, 12 pcs for red velvet and muffin banana choc.

pape pun, enjoy ur holiday! and take care..
utk sebarang pertanyaan or order, bolehlah menghubungi el melalui email di elni_nadra@yahoo.com or text di no. 012 701 8717.

see ya!!

No comments:

Post a Comment