Assalam

Sunday, 9 December 2012

Weekend yg santai...

Assalamualaikum semua... Salam Ceria buat semua....

buat ape hujung minggu ini semua nya? ni semua sedang ngadap AFF piala suzuki kan, sbb el pun sama.. :D

ok,sambung cite. El sekeluarga memilih duduk di rumah saja mgu ni... saje lepak2 sambil meyiapkan crepe order dr mereka2 semua...

kebetulan hari jumaat mlm tu kitorg g mkn yong tau foo yg sedap di bukit jelutong. dan kuarga mertua dtg sekali.. MIL, & SIL bersama anak2 mereka..

nak dijadikan cerita,semua nya tdo di rumah kami... asalnya utk belajar membuat crepe. tp setelah mengetahui quite leceh, mereka decide tidak membuat nye.. hee...
tp boleh je.
keesokkan pg nya el dan husband ajar la cara2 utk melenggang crepe dan membalut crepe dgn berhemah dan cermat..

kira2 kul 8lebih, crepe telah siap... termasuk la order yg telah kami siapkan awal pg hari nya. kemudian, kami kuar mkn, tp jam dah menunjukkan kul 10. so, mereka semua jalan dulu menuju ke Bistro Qaseh di sek13. El dan husband menunggu customer utk mengambil crepe mereka.MAR dah gerak bersama wan nya..

setelah sampai di Bistro Qaseh, kami mengambil keputusan utk tgu sahaja mkn tengahari dlm kul 11. nmpknya kali ni mkn tghari awal ye... (kebulur sbb lewat mkn sarapan..) 
mkn nye makan, mereka decide nk ke Anggerik dan SACC Mall... so, SIL ade tertinggal barang di rumah. kebetulan kitorg nk ke bakery membeli barang dan singgah ke rumah br patah blk ke SACC.

setibanya di SACC, mesti la mencari kelibat si kecik, tp xnmpk. tetiba nmpk SIL dukung baby tp baju lain.
rupanya anak aku telah make over. hee... Thanks Andak belanja Rayyan 2set baju dan guna topi,kasut bagai sempena genap 9 bulan semalam....

tofu goreng sumbat bersama sambal cili
pastu, ptg tu siapkan lg order crepe as usual.. dan mkn mlm ku simple.
Tofu goreng Sumbat with sambal cili.. semua nya wt  sendiri... nanti resepi el bagi kemudian ye. :)

pastu, pg ni bgn2 je terus buat Tiramisu versi ke2 lak.. xde pun beza just tmbh yogurt je. hee...
so, simpan la tiramisu tu smpai la ni xmerasa lg. konon nya nk simpan semalaman, ni sambil tgk bola taip post, konfem jap lg nk mkn... hee...

Tiramisu versi kedua
pastu, goreng lak nugget cheese... mkn dgn sambal cili semalam... sambil tu,siapkan la order crepe org.. lagi kan??? heee..... tu yg duk umah...
setel semua, g mop lantai umah bagai, buang sampah...
lepas tu, melipat kain baju yg tertunggak hampir sebulan rasanya. dah bergunung bakul tu...
mgu mengemas umah katakan....

time wt keje ni, Aisy Rayyan duk tdo nyenyak.. heee.... tu yg boleh wt dgn pantas.. tetiba blum sampai separuh kain melipat, sudah...! dia dh bgn... nasib la xkacau, tp menolong ummi dia pulak. siap bg kain mane yg xlipat.baik sungguh anak ummi ni kan...
pastu,ptg kebetulan kwn el dtg, sue..with her family.
so, planning dhde dh ni.. buat la pankek with choc topping, sirap bandung ais..tiramisu mmg dhde kan.

masa sampai2 tu, terus ke dapur.. hee...ape lg, lipas kudung la.. sebelum tu, suruh la mereka ni menjamu manggis dr kampung yg MIL dh bawak. arini duk borak2 cite yg dh lama xcite, layan karenah anak masing2.. sonok! lama gak sue kt rumah td. dr panas sampaila ke ujan lebat sampai la redup...

TQ sue dtg ke rumah... maaf, xdpt nk sediakan mknan yg enak lg sedap.. xsempat lak sbb sibuk melayan si kecik tu. :)

ptg tu kami sekeluarga kuar jap g membeli brg yg xcukup smlm.... pastu br masak dinner..
mlm ni el just masak macaroni alfedo mushroom chicken with peas. tu yg paling simple kot el rasa sbb semua bahan ade kt umah...

Choc topping, pankek, Macaroni alfedo mushroom chicken with peas and sirap bandung
so, ade lg balance air bandung tu, el just topup lg skit.. tmbh ais, mmg sejuk!
skrg ni duk tgk bola,sempat lg mkn anggur seedless yg beli kt jaya grocer bkt jelutong.
tapi rasa geram lak tgk bola sbb dh terbolos di gawang kita... adei!

ok la, arini je el cite, xsempat nk sambung mcm2.... 
esok lusa kita update ye! senyum2 selalu ye..

Good Night and have a good sleep!



                                                                                        Warmest Regards,


                                           

                                 

No comments:

Post a Comment